Viorica Dăncilă a fost înlocuită, luni, la ședința CPN al PSD, din funcția de președinte al organizației de femei. În locul lui Dăncilă a fost numită Doina Fedorovici, în urma rezultatului bun de la alegerile locale.

Fedorovici a câștigat șefia CJ Botoșani la alegerile din 27 septembrie.

Iluzia unui loc eligibil pentru Parlament

Dăncilă ocupa funcția de președinte OFSD după ce a demisionat de la șefia partidului, anul trecut, după alegerile prezidențiale. Astfel, Viorica Dăncilă pierde orice contact cu conducerea centrală a partidului, scrie digi24.ro.

Viorica Dăncilă spera că va prinde un loc pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din decembrie, arată sursa citată.

În context, trebuie precizat că liderii PSD s-au reunit, luni, în ședința Consiliului Politic Național, o ședință de analiză a rezultatului de la alegerile locale. Fiecare organizație a discutat cu conducerea centrală rezultatul obținut.

Mai mulți lideri de organizații județene se confruntă cu pierderea funcției de conducere de la vârful filialelor, după alegerile locale.

Printre aceștia se numără Gabriela Zetea (PSD Maramureș), Felix Stroe (PSD Constanța), Mihai Fifor (PSD Arad), Marius Dunca (PSD Brașov) sau Ioan Dârzu (PSD Alba).

Schimbări în structura de vicepreședinți

De asemenea, nu sunt excluse schimbări și în structura de vicepreședinți. Printre cei care se află în conducerea centrală a partidului și au pierdut alegerile locale sunt Gabriel Zetea, care a pierdut la Maramureș funcția de președinte de CJ și Decebal Făgădu, primarul învins al Constanței.

Gabriela Firea scapă de sancțiuni, chiar dacă a pierdut alegerile din București. Conducerea partidului consideră rezultatul din Capitală bun, iar Firea va fi răsplătită cu un loc în Senat.

Marian Oprișan a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea, după ce a refuzat să demisioneaze. Marcel Ciolacu și-a asumat interimar funcția.

Ciolacu nu iartă nimic

Inițial, în ședința CPN al PSD, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut lui Marian Oprișan demisia din fruntea organizației PSD Vrancea. Marcel Ciolacu a propus înlocuirea lui Oprișan cu Cristian Misăilă, primarul orașului Focșani.

Potrivit unor surse participante la ședință, Marian Opriașn a refuzat să își dea demisia. Acesta susține că a câștigat alegerile la Vrancea, unde va face majoritate cu ALDE în Consiliul Județean, chiar dacă a pierdut șefia CJ.

La ședința social democraților, a fost schimbat și Niculae Bădălău de la șefia organizației PSD Giurgiu, după rezultatul prost de la locale. Bădălău a fost înlocuit de finul său, Marian Mina.