Violeta Alexandru, după respingerea bugetului Capitalei:

Violeta Alexandru a scris că dialogul este „în interesul bucureștenilor care au dreptul să ne ceară să facem treabă”.

„București. Soluția rămâne dialogul. În interesul bucureștenilor care au dreptul să ne ceară să facem treabă. Am discutat cu echipa consilierilor liberali din Consiliul General, cu Viceprimarul liberal preocupat de implicațiile respingerii bugetului în ședința trecută – toată disponibilitatea în aceste zile, așa cum am fost și au fost colegii mei din prima zi în care a început prima discuție pe buget, în urmă cu 2 luni. Toată disponibilitatea noastră pentru orice (altă) discuție necesară pe buget. Din partea noastră nu va exista nicio tergiversare pentru lămurirea oricăror aspecte în vederea adoptării, cât mai curând, a Bugetului Capitalei”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

De asemenea, aceasta a punctat că este conștientă de faptul „că s-a muncit pentru a se ajunge la o structură de buget prin care să se poată începe plata datoriilor istorice”.

„Am văzut că, după ședința de Consiliu General în care s-a respins bugetul, Primarul General a invitat USR – Plus să propună o altă variantă de buget. Nu știu dacă aceasta este soluția ca fiecare grup politic să vină cu câte o variantă acum, la limita deadline-ului în care trebuie votat bugetul pentru a nu intra în incapacitate de plată, dar există un lucru mai important decât orice pentru mine și colegii mei – dorința de a ajunge la o soluție pentru a se face treabă la București. Din câte știu s-au discutat peste 6 săptămâni toate amendamentele și propunerile dar ceea ce contează acum este să sprijinim orice demers constructiv pentru votarea Bugetului.

Trebuie (liberalii știu foarte bine ce au de făcut după adoptarea bugetului, alături de Primar și de partenerii noștri) să se treacă mai repede la toate deciziile de oprire a cheltuielilor inutile, de eficientizare a cheltuielilor publice. La rectificare ar trebui să se vadă mai bine diferența față de ceea ce s-a putut face acum. Chiar știu că s-a muncit pentru a se ajunge la o structură de buget prin care să se poată începe plata datoriilor istorice, să se plătească cheltuielile necesare, să se continue investițiile pentru a mișca șantierele lăsate baltă, pentru a începe altele noi. Chiar știu că s-au făcut eforturi pentru a structura bugetul, după primele săptămâni în care s-a absorbit cât mai multă informație pentru o imagine clară a tuturor problemelor. Nu puține. Bugetul trebuie aprobat până la o anumită dată pentru a se putea încasa sumele din transferuri de la Ministerul Finanțelor. Mai sunt câteva zile”, a completat liderul PNL București.

Alternativa este incapacitate de plată. Blocaj.

„Oricum se vor continua discuțiile, evaluările până la rectificare, august/septembrie. Chiar nu se putea face minuni în câteva luni de la alegeri. Nu înseamnă că nu îmbunătățim lucrurile de la o etapă la alta.
Îi cunosc pe liderii USR– Plus. Știu că ne respectăm și că suntem compatibili, în modul în care vedem lucrurile pentru România și pentru București. Am convingerea că toți trei (alături de echipele noastre, desigur) vrem să evităm generarea de probleme pentru Capitală. Vom găsi răspunsuri și soluții prin dialog.

O idee ar fi ca, în completarea protocolului din campania electorală, să facem acum unul pentru colaborarea de la nivelul administrației și, de ce nu, de la nivelul coordonării politice. Alături de Nicușor Dan. Cel pe care l-am susținut în fiecare zi din campanie. Când i-am spus lui Nicușor Dan că echipa PNL București va fi alături de el pentru ca Firea/PSD – faliment să lase Capitala să respire civilizație, nu m-am gândit la câștigarea alegerilor ca scop în sine ci la treaba pe care vreau să o facem împreună pentru bucureșteni. De aceea, îmi respect promisiunile. Efectiv vreau să facem treabă și să observe bucureștenii curând ce înseamnă lucruri serioase (nu populiste) făcute de oameni care nu reprezintă grupuri de interese ci sunt ghidați de buna credință. Îmi doresc să facem treabă împreună!
Invitația mea la dialog este pe masă”, a conchis Violeta Alexandru.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.