Consiliul de Administraţie al retailerului Flamingo le propune acţionarilor ca viitorii administratori, care vor fi aleşi la începutul lunii noiembrie, să nu fie plătiţi pentru această funcţie.

„Propunerea Consiliului de Administraţie este ca administratorii care se vor alege în cadrul AGA să nu primească nicio remuneraţie din partea societăţii pentru exercitarea atribuţiilor care le vor reveni în calitate de administratori”, se arată într-un material informativ publicat pe site-ul Flamingo.

Totodată, administratorii retailerului cu produse electronice, electrocasnice şi IT&C propun ca viitorii membri ai CA să primească un mandat de trei ani.

Acţionarii Flamingo ar putea numi un nou Consiliu de Administraţie, în cadrul Adunării Ordinare din 4 noiembrie. Data limita până la care pot fi depuse candidaturile pentru funcţia de administrator este 22 octombrie 2009.

Adamescu deţine controlul

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost numit în septembrie preşedinte al Consiliului de Administraţie al Flamingo, după ce Dragoş Simion a renunţat la funcţie.

Numirea a survenit achiziţiei de către firma Midfair Management Services, a unui pachet 22% din titlurile Flamingo, de la QVT Fund, care a ieşit astfel din acţionariatul retailerului. Midfair, controlat de o firmă din Cipru, are sediul în magazinul Unirea, aflat în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu, care deţine, indirect, 17,5% din acţiunile Flamingo.

În structura acţionariatului se mai regăsesc Dragoş Cincă, fondator al Flamingo, cu 25,19% din titluri,  Alexandru Ion Ţiriac, fiul lui Ion Ţiriac, cu o participaţie de 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.