"Dacă mâine, cu votul a şase judecători, se va decide că referendumul e invalid, e evident că vom respecta această decizie. (…) Nu speculăm, o să avem comunicarea Curţii Constituţionale. Este şase la trei pentru invalidare? Sigur, se întruneşte Parlamentul, se citeşte decizia, şi se publică în Monitorul Oficial”, a adăugat Ponta.

Plenul Curţii Constituţionale a României a decis, pe 14 august, în vederea asigurării soluţionării cu celeritate a cauzei şi pentru a evita prelungirea situaţiei de instabilitate politică ce se răsfrânge direct asupra economiei naţionale, să dispună preschimbarea termenului de dezbatere acordat în privinţa referendumului de la data de 31 august la 21 august.
Plenul CCR a solicitat Guvernului să comunice numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (până la data de 10 iulie 2012), conform dispoziţiilor art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Conform sursei citate, listele electorale permanente sunt, potrivit art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 370/2004, "listele cuprinzând cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit 18 ani până la ziua alegerilor inclusiv".
Sursa: Agerpres