Germania este una dintre țările cu cele mai mari salarii din Europa. În această țară, salariul mediu ajunge la 2.270 euro. 

Și, în ultima perioadă, în Germania există foarte multe locuri de muncă vacante. Mai exact, în ultimul trimestru din 2018, erau disponibile, la nivel național, nu mai puțin de 1.46 milioane de locuri de muncă, ceea ce reprezintă un record absolut din 1990 și până în prezent. 

“Vedem o creştere semnificativă a numărului de locuri de muncă vacante în fiecare sector al economiei”, a declarat Alexander Kubis, cercetător specializat pe piaţa forţei de muncă la IAB.

Evoluţia favorabilă a pieţei muncii este rezultatul creşterii robuste a Produsului Intern Brut al Germaniei timp de nouă ani la rând, apreciază analiştii.

Această situație neobișnuită ar putea reprezenta o oportunitate importantă pentru românii din străinătate. Dacă ar decide să se mute în Germania, nu doar că ar ajunge să locuiască într-una din cele mai puternice economii din lume, dar și-ar găsi și mult mai simplu un loc de muncă stabil și bine plătit.