Vești bune pentru părinți chiar înainte de Paști. Ministerul Educației vine cu noi detalii legate de programul de funcționare al grădinițelor. Mai exact, potrivit unui comunicat de presă transmis de Minister, un “număr însemnat” de grădiniţe vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară cu avizul direcţiilor de sănătate publică.

Totodată, sursa citată mai precizează că numărul grădinițelor va fi diferit de la o săptămână la lata și va varia în funcție de solicitările care se fac, dar șid e capacitatea resursei umane de care dispun acestea.

“Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcţie de solicitări şi de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană”, afirmă Ministerul Educaţiei.

În ceea ce privește programul de funcționare, potrivit sursei citate,  în perioada 5-9 aprilie vor funcţiona la nivelul ţării 691 de grădiniţe, în perioada 12-16 aprilie – 1.154 de grădiniţe, 19-23 aprilie – 1.123. În același timp, în perioada 26-29 aprilie vor funcţiona 554.

Aproape 100 de grădinițe și creșe din Sibiu vor funcționa

De menționat este faptul că, la finalul săptămânii trecute, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu a anunţat ă în 96 de grădiniţe şi creşe din judeţ vor continua activităţile cu preşcolarii pe perioada vacanţei de primăvară.

“În conformitate cu Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 3.558 din 29 martie 2021 pentru modificarea şi completarea OMEC nr. 3 125/2020 privind structura anului şcolar 2020-2021, în perioada 02.04. – 04.05.2021 preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu vor fi în vacanţă, cu excepţia celor din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă (aceştia vor desfăşura ore în sistem online în perioada 12.04 – 29.04.2021).La solicitarea părinţilor şi în conformitate cu art. 10 din Ordinul nr. 5 447 din 31.08.2020 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, consiliile de administraţie din 93 de unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Sibiu au solicitat organizarea activităţilor educative pe perioada celor patru săptămâni de vacanţă pentru a veni în sprijinul părinţilor integraţi pe piaţa muncii”, se precizează în comunicat.

În același timp,  IŞJ Sibiu a solicitat şi a primit avizul de la DSP Sibiu pentru ca “4.351 de preşcolari şi 314 antepreşcolar să continue activităţile educative în grădiniţe şi creşe, pe perioada vacanţei de primăvară”.