Italia începe să-şi revină, treptat, din şocul în care a aruncat-o pandemia de coronavirus. Sunt încă mulţi oameni care mor răpuşi de COVID-19, dar la fel de importantă precum combaterea bolii este şi repornirea economiei, iar Guvernul italian lucrează şi pe acest plan.

„Cu siguranţă, va trebui să programăm ieşirea treptată (n.r. – din criză) şi reluarea activităţii, luând în calcul faptul că virusul va circula printre noi. Deci, reluarea activităţii va trebui să fie coordonată şi protejată”, spune Pierpaolo Sileri, ministrul adjunct al Sănătăţii.

Cu toate acestea, se va lucra în continuare de acasă în domeniile în care acest lucru este posibil. Pe lângă marile fabrici închise din cauza crizei provocate de noul coronavirus se vor redeschide și micile afaceri de familie, cum ar fi frizeriile, cizmăriile sau tâmplăriile.

Decizia Guvernului de la Roma vine după mai multe zile în care numărul cazurilor a scăzut semnificativ. Au fost puţin peste 4.000 de noi îmbolnăviri zilnic, faţă de 5 – 6.000 cu o săptămână înainte.