Proiectul Transilvania Smart City a fost anunțat în vara anului 2021, iar valoarea sa a fost estimată la 700 milioane de euro. Firma principală implicată în proiectul imobiliar este Realtopfarma SA, o companie controlată chiar de Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea.

Ce spunea Elena Udrea despre proiectul imobiliar

De aceea cartierul a devenit cunoscut ca fiind „cartierul Elenei Udrea„. De-a lungul timpului, s-a speculat faptul că fostul ministru al Turismului se află în spatele proiectului imobiliar de la Cluj.

În prezent, Elena Udrea se află în închisoare, acolo unde își ispășește pedeapsa de condamnare de 6 ani în dosarul Gala Bute. În luna ianuarie a acestui an, Elena Udrea a postat pe Facebook, din închisoare, un mesaj privind soarta proiectului imobiliar.

„După ce m-au băgat în pușcărie, grupul de la Cluj continuă să se folosească de justiția pe care o controlează (și alte instituții), ca să preia în mod abuziv proiectul Transilvania Smart City! PS: Dovezi? Evident că am”, a relatat Elena Udrea.

Șantierul este pustiu

Deși cartierul trebuie finalizat până în decembrie 2024, nu se știe dacă acest lucru va fi posibil. Potrivit informațiilor obținute de Fanatik, șantierul în care ar trebui să se lucreze la proiect este pustiu. Pe acesta nu există niciun muncitor, niciun utilaj, nici măcar un paznic care să asigure securitatea în zonă.

“De cel puțin o lună nu se mai lucrează în șantier, nu am mai auzit vreun zgomot. Nici nu au mai trecut camioanele cu materiale de construcții, așa cum s-a întâmplat până acum, era un vuiet pe aici de nu te înțelegeai unul cu altul. Dacă acum, când a venit vremea bună, nu se înghesuie să termine ce au de făcut, ce vor face mai încolo?”, au spus doi oameni prezenți în zona șantierului.

Sursă: Fanatik
Sursă: Fanatik

Ce spune Adrian Alexandrov?

Cu toate acestea, Adrian Alexandrov, partenerul de viață al Elenei Udrea, susține că există unele întârzieri la proiectul Transilvania Smart City, dar acestea sunt din cauza partenerilor săi de afaceri.

”Din moment ce partenerul nostru de la Cluj, care este și constructor (SDC Imobiliare) nu este prezent în șantier, ne reglăm situația cu ei în instanță… Iar șantierul e în pauză de lucru. Sperăm să o tranșăm repede cu ei, să ne reapucăm de treabă”, a declarat Adrian Alexandrov, potrivit sursei citate.

Ce prețuri au apartamentele în „cartierul Elenei Udrea”?

Transilvania Smart City se află la ieșirea din Cluj-Napoca, pe dealul Borzaș, lângă alte două cartiere, Mărăști și Gheorghieni. Proiectul se întinde pe o suprafață de 46.000 mp. Proiectul ar trebui să aibă la finalizare 40 de blocuri care vor găzdui 10.000 de apartamente. Se estimează că în acest cartier vor locui aproximativ 30.000 de oameni.

Prețurile în „cartierul Elenei Udrea” pornesc de la 68.400 de euro+TVA, pentru un studio de aproximativ 46 mp și ajung până la 147.997 de euro+TVA pentru un apartament cu 3 camere de aproximativ 81 mp.