Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat în urmă cu o lună că proiectul va costa în total 538 de milioane de euro, cu tot cu TVA. O sumă imensă, echivalentă cu jumătate din costul estimat al drumului expres Craiova – Pitești, spre exemplu.

Dăncilă a declarat că realizarea spitalului regional din Craiova „a intrat în linie dreaptă”, precizând că acesta va avea peste 800 de paturi. În suma totală estimată vor fi cuprinse nu doar construcția în sine, ci și dotările, utilitățile și reabilitarea unei părți din Spitalul Județean de Urgență.

„Proiectele spitalelor regionale din Craiova, Cluj şi Iaşi se află într-o fază avansată de pregătire. Pentru că suntem în Bănie, vă pot da asigurări că spitalul regional din Craiova a intrat în linie dreaptă, iar săptămâna trecută s-a aprobat şi planul de urbanism zonal”, a declarat Dăncilă, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova. 

Potrivit şefei Executivului, studiul de fezabilitate în cazul spitalului regional de la Craiova a fost lansat la începutul lunii septembrie, împreună cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, şi va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor. 

„Spitalul regional va avea peste 800 de paturi şi un concept modern, care va oferi pacienţilor o mai bună mobilitate de la o specializare medicală la alta, în funcţie de necesităţi”, a mai arătat Dăncilă.

Spitalul Regional Craiova, unul dintre cele trei spitale pentru construirea cărora Uniunea Europeană a alocat, în total, suma de 150 de milioane de euro, se dovedește un proiect foarte costisitor.  Acest lucru a rezultat din draftul studiului de fezabilitate prezentat ieri, în Bănie, chiar de ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Dacă spitalul regional de la Iași ar costa circa 382 de milioane de euro (cu TVA), cel de la Cluj – 377 de milioane de euro, la Craiova suma totală ar depăși o jumătate de miliard de euro.