Profitul net obtinut în primul trimestru a fost de 300.000 de lei, a aratat directorul general al bancii, Petre Tulin, precizand ca pentru finele anului estimeaza un rezultat pozitiv de 1,5-2 milioane de lei.
Banca, singura cu capital privat integral romanesc, este controlata direct si indirect (90,5% din capital) de patronul Astra Vagoane, Valer Blidar. "Tinta noastra este sa finantam romani implicati in adaceri, sa ii sprijinim si in achizitia terenurilor agricole. Nu ne-am propus sa ramanem o banca mica, dar nu vrem sa crestem oricum. Am avut propuneri sa crestem rapid, cu achizitii, dar nu le-am acceptat", a declarat Blidar. Omul de afaceri spune ca nu e interesat sa vanda banca, dar ca poate fi interesat, la un anumit nivel de pret, de achizitia altei institutii de credit.
Banca Comerciala Feroviara are in prezent o cota de piata subunitara, pe care directorul general Tulin crede ca o poare dubla sau tripla in perioada urmatoare. Cea mai mare parte a activitatii, 80%, este concentrata pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii si microintreprinderilor. Creditele acordate de banca, majoritatea pentru finantarea capitalului de lucru al firmelor, au crescut anul trecut cu 70%, la 282 milioane de lei, soldul continuand sa urce la 316 milioane de lei pana la 30 aprilie 2014. In total, creditele pentru persoane fizice au fost de doar 15 milioane de lei, majoritatea (12 mil. lei) imprumuturi de consum si doar 3 mil. Lei credite imobiliare.
85% din finantari sunt acordate de banca in lei si 15% in euro, singura valuta in care s-au acordat credite. "Vom ramane concentrati pe finantari in moneda nationala, desi ponderea creditelor in valuta va creste usor in viitor spre 20%, in conditiile in care vrem sa ateagem si finantari externe de la institutii financiare internationale specializate", a spus Petre Tulin. Banca are o rata a creditelor neperformante de doar 1,3%, fata de o medie a pietei de 30%.
Pana in prezent, finantarile acordate de banca au fost sustinute din resursele atrase de la clienti. La finele lunii aprilie, depozitele insumau 445milioane de lei. 
Reteaua teritoriala are in prezent doar 15 unitati si va fi extinsa doar din 2015, dupa ce toate unitatile vir fi rentabilizate.