Asirom a fost protagonista unor tranzactii bursiere de peste 23 de milioane de euro in sedinta de astazi de pe piata Rasdaq. In cadrul a sapte tranzactii speciale, s-au vandut 88 de milioane de actiuni, echivalentul a 13,8% din capitalul social al companiei de asigurari. 

Pretul la care s-au incheiat tranzactiile a fost, in cazul tuturor celor sapte vanzari, de 0,85 lei pe actiune, foarte aproape de pretul de 0,9 lei pe actiune la care au inchis titlurile Asirom sedinta bursiera de astazi. 

Cei care au vandut actiunile sunt cel mai probabil fie Waterwe Ventures si Tarkul Estates Ltd, cele doua fonduri de investitii care au intrat de curand in actionariatul companiei, cumparand 14,94% din titlurile firmei de la Broadhurst Investments, fie QVT Fund. 

De curand, actionarul majoritar al Asirom, Ioan Niculae, a declarat ca urmareste sa mai cumpere actiuni in cadrul companiei pentru ca, ulterior, sa o poata delista de pe piata Rasdaq. 

In momentul de fata, in afara de Niculae, prin intermediul Interagro, cele doua fonduri amintite mai sus, si QVT Fund, mai exista 16,46% din actiuni libere la tranzactionare, potrivit informatiilor de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

 

Sursa: Capital 14 Iunie 2007