Vaccinul trebuie adus mai aproape de români!

Dan Barna a subliniat că „treubie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetăţeni” iar rolul primarilor este unul foarte important. Acesta a puncat și că partidele politice „care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate” trebuie „să-şi folosească reţeaua pentru această luptă”.

„Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetăţeni, mult mai aproape de comunităţi, mult mai aproape de oamenii care nu urmăresc emisiunile politice, poate se uită la Taraf TV. Şi atunci trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de poarta şi de casa românilor. În această nouă etapă a campaniei de vaccinare e foarte important rolul primarilor, tocmai pentru a înfiinţa aceste centre, pentru a anunţa dacă au dificultăţi.

Primarii au un rol critic şi fac apel şi acum către toţi primarii, de la toate partidele: concentraţi-vă în comunităţile dumneavoastră să convingeţi cetăţeni că vaccinarea este singura soluţie pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toţii.

Mai sunt, la fel de bine, şi partidele politice care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate care la rândul lor (…) să-şi folosească reţeaua pentru această luptă de a convinge cetăţenii să meargă să se vaccineze şi de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada şi de casa oamenilor”, a declarat vicepremierul pentru la Digi 24.

Trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală

Totodată, acesta a declarat că a discutat cu primarii USR, spunându-le că „trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală”.

„Le-am spus că trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-şi obţine voturile – şi asta e valabil pentru toţi primarii, nu doar pentru cei ai USR-PLUS – pentru a-şi obţine voturile sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajele la poarta omului sau la  urechea omului.

Hai să folosim asta şi în loc de votează-mă, să spună foarte simplu vaccinează-te! Am văzut capacitatea partidelor, în sens foarte larg spun asta, de a ajunge la oameni atunci când au nevoie. Acum România are nevoie să ajungem la oameni cu acest mesaj de vaccinare”, este de părere viceprim-ministrul”, a conchis Dan Barna.