Vaccinul care a înregistrat o eficiență de 96% în rândul adolescenților!

Studiul respectiv „a arătat o rată de eficacitate de 96% a vaccinului la participanţii (…) care au primit cel puţin o doză”, a afirmat Moderna cu ocazia publicării rezultatelor sale trimestriale”, conform france24.com

Trebuie menționat că, dintre cei 3.235 de participanţi la aceste studii din SUA, două treimi au primit vaccinul, iar o treime au primit un placebo.

Vaccinul a fost bine tolerat

„Analizele au inclus 12 cazuri din a 14-a zi după prima doză”, a precizat compania. Pentru aceste rezultate intermediare, participanţii au fost urmăriţi în medie 35 de zile după administrarea celei de-a doua doze.

Vaccinul „a fost, în general, bine tolerat, fără a fi identificate până acum probleme serioase de siguranţă”, a mai spus compania. Cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul injectării, cefalee, oboseală, durerile musculare şi frisoane, similare cu cele observate la adulţi.

De asemenea, Moderna a transmis că „se va afla în discuţii cu autorităţile de reglementare cu privire la o posibilă modificare” a autorizării vaccinului său, pentru moment administrat persoanelor cu vârsta de 18 ani şi peste în ţările în care este autorizat. Vaccinarea anti-COVID a adolescenţilor reprezintă următorul pas în campaniile de vaccinare, necesar în opinia experţilor pentru a stopa epidemia.

Moderna, adăugat la lista vaccinurilor validate

Anterior, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a adăugat în data de 30 aprilie vaccinul anti-COVID de la Moderna la lista în creştere a serurilor validate.

Astfel, acest vaccin „se adaugă la lista în creştere a vaccinurilor validate de OMS pentru o utilizare de urgenţă”, potrivit unui comunicat preluat de sursa menționată.

Amintim că OMS a omologat deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca fabricate în India şi Coreea de Sud şi cel de la Johnson & Johnson, numit Janssen. Se aşteptă în curând o decizie, după toate probabilităţile săptămâna viitoare, pentru cele două vaccinuri chineze, Sinopharm şi Sinovac.

Sursă foto: Dreamstime