Vaccinarea, un drept dar și o responsabilitate. Florin Cîțu: Este singura cale să revenim la normalitate

Premierul a explicat vaccinurile „rămân singura cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale” iar acestea nu reprezintă un drept, ci și o responsabilitate.

„Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor! Au fost şi rămân singura cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale, precum poliomielita sau variola. Acum vaccinurile reprezintă singura soluţie de a depăşi cu bine pandemia de COVID-19 şi de a ne întoarce în siguranţă la normalitate. Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Depinde de fiecare dintre noi să ne asigurăm că avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi”, a transmis Florin Cîțu.

Totodată, acesta și-a exprimat recunoștința față de personalul medical, pentru „efortul supraomenesc pe care îl face”.

„Mulţumesc încă o dată personalului medical pentru efortul supraomenesc pe care îl face, atât pentru tratarea pacienţilor, cât şi pentru susţinerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Guvernul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, pe care o sărbătorim la sfârşitul lunii aprilie şi susţine accesul copiilor şi adulţilor la vaccinuri care să le protejeze sănătatea”, a completat premierul.

Bilanţ COVID-19, 23 aprilie!

Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.042.521 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 963.840 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.523 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 493 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 27.113 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României