Primul motiv de îndoială este prețul ridicat al căștilor AirPods, care sunt destul de scumpe. Spre deosebire de modelul precedent, AirPods Pro includ tehnologia „noise cancelling” și rezistență la apă. Costă 279 de euro, deci cu o sută de euro mai mult decât generația anterioară.

Noile căști AirPods au și dimensiuni reduse față de modelul anterior. Partea alungită, care conține antenna și bateria, a fost scurtată, iar difuzoarele au fost acoperite cu niște capete de silicon care pot fi înlocuite. Aceste capete de silicon vin în trei dimensiuni, în funcție de urechile „ascultătorului”, pentru o „compatibilitate” cât mai bună și cât mai confortabilă. 

Așa cum spuneam, Air Pods 2 au și funcția de anulare a zgomotului Ambiental, pe care o poți activa și dezactiva după bunul plac. În momentul în care funcția „noise cancelling” este active, un microfon înregistrează sunetele înconjurătoare, reducându-le automat în „redarea” la interior.

Grație cipului H1, AirPods 2 au o autonomie mai mare cu până la 50% față de precedentele AirPods. În plus, se „împerechează” cu device-ul mai rapid decât precedentele căști wireless de la Apple

Noile căști AirPods Pro au devenit rezistente la apă și transpirație (IPX4), caracteristică destul de mult așteptată. Dispozitivul promite 4.5 ore de ascultare cu o singură încărcare și 24 de ore de ascultare utilizând funcția de reîncărcare a carcasei. 5 minute în carcasă oferă un timp de ascultare de o oră sau aproximativ o oră de discuție telefonică.

Încărcarea wireless a devenit o funcție de bază a carcasei de încărcare, iar de data asta nu va mai trebui să plătești în plus pentru posibilitatea de a încărca wireless. Apropo, carcasa a devenit semnificativ mai mare. Rămâne de văzut cum va încăpea în buzunare. Când vine vorba de selecția de culori, Apple a rămas la albul de până acum, care e, la fel ca în trecut, singura opțiune.

Așadar, prețul ridicat este primul motiv pentru a pune la îndoială zvonurile. Chiar dacă probabil prețul smartphone-urilor iPhone, din 2020, va crește, acoperind și costul căștilor AirPods. 

Ar fi totuși o mișcare interesantă pe care ar putea s-o facă Apple, care și-a pierdut locul 2 în topul producătorilor de telefoane mobile în favoarea Huawei, lider rămânând deocamdată coreenii de la Samsung. AirPods sunt destul de populare, iar Apple ar putea beneficia de o creștere a vânzărilor de telefoane, dacă acestea ar veni la pachet cu căștile wireless AirPods.

Noile AirPods Pro sunt atât de populare, încât Apple ia în considerare chiar creșterea producției, pentru a acoperi cererea crescăndă a acestor căști.

Până de curând, Apple a inclus în pachetele telefoanelor iPhone căștile clasice cu fir EarPods, cu cablu Lightning. Aceste căști erau probabil destul de ieftin de produs, dat fiind că prețul lor, vândute separat, era de doar 29 de euro, adică de zece ori mai puțin decât costă acum AirPods.

.Singurul motiv pentru care Apple ar putea include în pachet cu iPhone căștile AirPods ar putea fi modernizarea ofertei. Ce știm cu siguranță este că AirPods sunt în acest moment cele mai vândute căști din lume și, dacă americanii de la Apple chiar le-ar include în pachet, ar domina probabil piața. Mai ales dacă nu se va schimba foarte mult prețul unui telefon iPhone dotat cu aceste căști.

În 2020, Apple ar urma să lanseze iPhone 12, după ce, în această toamnă, tocmai a lansat seria iPhone 11: iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max, care se vând excelent, mai bine decât generațiile anterioare, din anul precedent.