Pe de altă parte, autorităţile au anunţat că staţiunile vor fi împânzite de poliţişti şi jandarmi. Petrecerile până la răsărit sunt încă interzise. Nu vor fi organizate evenimente, din cauza restricţiilor. 35 de mii de turişti sunt aşteptaţi, începând de vineri, în staţiunile Mamaia şi Vama Veche. Toţi trebuie să respecte restricţiile încă în vigoare.

Masca este obligatorie și pe plajă

Paul Ene, sectretar de stat în ministerul Economiei: „În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare”.

Autorităţile vor fi îngăduitoare doar cu cei care vor să facă baie în mare. Aceştia pot renunţa la mască, însă riscă o răceală, pentru că apa are doar 7 garde Celsius.

Marian Ciulei, șef scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea: „Încercăm pe cât posibil să le explicăm oamenilor că trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor. Atunci când e marea montată, trebuie să nu intre în apă, iar în cazul în care o vor face, să nu intre în panică, să caute să reziste cât mai mult la suprafaţă pentru a putea fi recuperat”.

Staţiunile vor fi împânzite de poliţişti

Cum cluburile sunt închise, poliţiştii şi jandarmii se vor asigura că petrecerile de pe plajă se vor încheia până la ora 22. Singura noapte în care circulaţia este permisă până la ora 5 dimineaţă este cea de Înviere, dar numai spre şi dinspre bisericile de pe litoral.

Întrebat cum se gândește să gestioneze situația din Vama Veche, Constantin Adrian Glugă, Şef IPJ Constanța, a declarat: „Cu suficiente forţe de poliţie şi jandarmerie, care vor fi dispuse pe raza localităţii Vama Veche, şi suficiente echipe de intervenţie”, potrivit știrileprotv.ro

Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche.