Compania UTI, care furnizează soluţii de securitate pentru obiective civile şi industriale, negociază cu Raiffeisen Bank obţinerea unui credit de maximum 68 de milioane de euro.


Din suma ce se doreşte a fi împrumutată,  15 milioane de euro vor fi alocaţi investiţiilor, 25 de milioane de euro – finanţărilor structurale de şi 28 de milioane de euro -capital de lucru, dintre care 4 milioane overdraft, potrivit unor documente consultate de capital.ro. Grupul UTI este controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.


Creditul de la Raiffeisen va fi garantat cu  creanţele prezente şi viitoare rezultate din contractele încheiate cu Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni şi cu Administraţia Porturilor Maritime, în care are calitatea de beneficiar.


Grupul UTI are o structură de tip Holding, UTI Grup S.R.L. fiind compania de management, iar celelalte, în funcţie de specializări, fac parte dintr-una sau mai multe divizii. Holdingul mai cuprinde firmele UTI Systems, Firex Engineering, UTI Instal Construct,  UTI Retail Solutions, UTI Facility Management, Cobra Security, Sorral International, UTI International, CertSign, UTI Traffic Management, UTI Comunications Systems, ProEngineering.