Parlamentarii USR nu vor vota moţiunea de cenzură, iar votul va fi unul la vedere, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, deputatul Dan Barna.

„Nu votăm moţiunea de cenzură şi votul va fi la vedere. Este o decizie clară a USR”, a precizat Barna la Parlament, la finalul unei şedinţe a grupurilor USR, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, a anunţat Barna, conducerea USR a decis desemnarea liderilor grupurilor parlamentare. Astfel, Cătălin Drulă va fi liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, iar vicepreşedinte Stanciu Viziteu, în timp ce Radu Mihail, liderul de grup senatorial, iar secretar – Edward Dircă, a precizat Dan Barna.

PSD vrea să demită actualul Guvern

Reamintim că Partidul Social Democrat a înaintat moțiunea de cenzură din cauză că actualul Guvern a propus modificări ale legislației electorale.

Joi, PSD a depus moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR.

Așadar, Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Şedinţa începe de la ora 14:00.