UPC România, compania de comunicaţii prin cablu, anunţă lansarea Euronews Interactive, un serviciu interactiv disponibil acum gratuit pentru clienţii UPC în cadrul abonamentelor UPC Digital TV Small, Medium şi Large. Euronews Interactive este prima aplicaţie ce oferă clienţilor UPC Digital posibilitatea de a urmări pe ecran fluxul de ştiri în timp real şi de a naviga în diversele ştiri prezentate.

Aplicaţia interactivă este disponibilă 24h, 7 zile din 7, şi se încărcă extrem de simplu, folosind telecomanda, după selectarea canalului Euronews. Tot cu ajutorul telecomenzii, utilizatorii pot naviga prin meniul aplicaţiei. Acesta cuprinde patru categorii: informaţii de actualitate (titlurile de ultimă oră), ştiri din domeniul de business din întreaga lume, ştirile de ultimă oră din Europa, previziunile meteorologice din diverse regiuni.

„Clienţii noştri sunt din ce în ce mai sofisticaţi şi, prin urmare, e normal să îşi dorească servicii pe măsură. UPC a venit mereu în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi, lansând constant servicii cu valoare adăugată, aşa cum este, în cazul de faţă, noua aplicaţie Euronews Interactive. Intenţia noastră a fost să le oferim clienţilor o modalitate cât mai simplă de a fi în permanenţă informaţi, navigând prin meniul aplicaţiei cu ajutorul telecomenzii. Noua platformă de televiziune digitală a UPC permite canalelor de televiziune să ofere programe şi servicii adiacente, ce permit telespectatorilor să se bucure de o experienţă completă a vizionării”, spune Raluca Milin Marketing & Sales Director UPC România.

Serviciul Euronews Interactive este disponibil în multe dintre ţările în care compania UPC este prezentă cu servicii de televiziune, oferind fluxul de informaţii în limbile engleză sau germană. Ultima actualizare a acestei aplicaţii a fost realizată în august 2008, oferind în prezent versiunea a 3-a. Serviciul se adresează tuturor persoanelor care îşi doresc să fie în permanenţă la curent cu ultimele noutăţi.

Lansat la începutul anului 1993, Euronews acoperă ştirile globale dintr-o perspectivă europeană. Canalul emite 24 de ore/ zi, în opt limbi simultan: arabă, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză şi rusă. Euronews este liderul european al canalelor de ştiri. Canalul poate fi urmărit în întreaga lume, fiind prezent în 292 milioane de case din 144 de ţări, cu ajutorul cablului, satelitului sau al paltformelor terestre
  
    * Dintre toti operatorii de cablu, UPC ofera cele mai multe canale in pachetul de baza – 80. Clientii au acces si la 21 de canale radio stereo.
    * La celelalte televizoare din locuinta, clientii upc digital tv urmaresc gratuit 40 de canale, retransmise in sistem analog
    * Serviciul upc digital tv ofera numeroase programe, la o calitate deosebita a imaginii si sunetului

Bucuresti, 13 august 2007 – Serviciul UPC de televiziune digitala prin cablu, upc digital tv, are o noua structura, imbunatatita, din aceasta vara: 80 de canale in pachetul de baza, 4 canale de film, 3 canale pentru adulti, la o calitate deosebita, pentru un pret avantajos.

Principalele avantaje oferite de upc digital tv sunt: calitatea deosebita a imaginii si a sunetului, numarul mare de programe care poate fi receptionat (87 fata de 55 existente in oferta analogica din Bucuresti, dintre care 25 de canale nou-noute) si flexibilitatea in alegerea pachetelor de programe, totul pentru o diferenta de pret mica fata de tariful abonamentului la televiziunea analogica prin cablu. in acest moment, prin serviciului upc digital tv, compania ofera cele mai multe canale de televiziune in pachetul de baza, dintre operatorii de cablu.

Clientii din Bucuresti pot alege 87 de programe de televiziune transmise digital, structurate in 4 pachete:

    * Basic Digital – 80 de canale – 45 RON
    * Film Digital – 84 de canale – 60 RON (Basic Digital + 4 canale de film: HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2)
    * Adult Digital – 83 de canale – 60 RON (Basic Digital + 3 canale pentru adulti: Hustler TV, Hustler Blue, Private Spice)
    * Digital Supreme – 87 de canale – 65 RON (Basic Digital + Film Digital + Adult Digital )

Cu upc digital tv, clientii au acces la:

    * ghidul electronic de programe, EPG, prin care afla, in orice moment, ce emisiuni pot fi vizionate zilnic la televizor, prin simpla apasare a tastei EPG de pe telecomanda
    * optiunea “control parental” care le permite sa blocheze accesul copiilor la oricâte canale doresc, prin tastarea unui cod PIN
    * 21 de canale radio

“Televiziunea digitala este televiziunea viitorului si ofera clientilor posiblitatea de a avea acces la mai multe programe TV si la mai multe servicii de calitate superioara”, spune Diana Segarceanu, Manager de Produse in cadrul UPC România. „ Tehnologia digitala aduce in casele clientilor nostri mai multe programe TV si canale radio de o calitate execelenta, grupate in pachete diverse. in viitor, vom oferi si servicii suplimentare, cum sunt Pay-per-View (vizionarea cu plata a anumitor canale sau emisiuni codate), Video-on-Demand (vizionarea la cerere a anumitor filme/emisiuni, chiar daca acestea nu sunt incluse in grila de programe initiala), dar si banda mai larga pentru serviciile de date si voce.”

Pentru receptionarea semnalului digital prin cablu, UPC ofera clientilor, gratuit, in custodie, un decodor digital performant. Acestia pot receptiona serviciul digital pe unul dintre televizoarele din casa lor, in timp ce, pentru restul televizoarelor, le sunt oferite gratuit, prin semnal analog, cele mai importante 40 de canale românesti si straine.
Estimarile realizate in luna martie de Office of Communications (Ofcom), autoritatea britanica de reglementare a domeniului comunicatiilor, arata ca britanicii au fost cei mai receptivi din lume la capitolul televiziune digitala. Pâna la sfârsitul lunii februarie, peste 70% dintre ei aveau acces la serviciile oferite de televiziunea digitala, numarul de locuinte conectate la acest sistem fiind, la finalul lui 2005, de peste 17,5 milioane. Peste 55% dintre americani au ales si ei televiziunea digitala, iar in nalte tari europene penetrarea este de pâna in 50%.

UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC România deservesc, in acest moment, peste 1.400.000 clienti din aproximativ 200 orase. De când a intrat pe piata româneasca, in 1992, UPC a investit peste 500 de milioane USD, devenind astfel cel mai mare investitor american din tara. UPC România este afiliata la Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB si LBTYK) este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu oferind servicii video, voce si acces la internet, pentru a conecta cei 16 milioane de clienti la lumea informatiei, a comunicarii si divertismentului. Compania are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia. Liberty Global, Inc. detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si Chellomedia in Europa.