Element Industrial are în vedere dezvoltarea unui portofoliu de proiecte în București și în țară. Un prim proiect este Eli Park 1, care va fi construit în două faze pe un teren cu suprafață de 10 hectare localizat pe DN 7, la ieșirea din Chitila. Investiția necesară dezvoltării acestui proiect a fost estimată la 25 mil. euro.

”Element Industrial va dezvolta parcuri logistice de clasă A, strategic localizate. Am luat decizia de a demara acest business pe fondul unui consum în creștere, care a determinat dezvoltarea semnificativă atât a nișei de comerț electronic cât și a companiilor FMCG”, spune Muler Onofrei, Managing Partener,  Element Industrial.

Eli Park 1 va avea o suprafață închiriabilă de 45.000 mp de spații de depozitare și birouri. Prima fază, în suprafață de 20.000 mp, va fi livrată în trimestrul al doilea din 2019. Proiectul este localizat la o distanță de 4 km de centura București, cu acces la un drum național cu patru benzi, DN 7. Suprafața minimă de închiriat este de 2.500 de mp.

Până să se asocieze cu Ionuț Dumitrescu, Muler Onofrei a coordonat departamentul Industrial din cadrul companiei de consultanță Eurisko, a cărei baze au fost puse și de Dumitrescu, și a condus filialele de pe piața locală a unor dezvoltatori precum ProLogis, Soravia sau Panattoni.

Antreprenorul Ionuţ Dumitrescu a vândut în 2008 compania Eurisko grupului american CBRE, pentru circa 35 mil. dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaţionali şi pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafaţă de 9.000 mp, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiţii Zeus Capital pentru circa 12 mil. euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcţionat până în 2005 fabrica de bere Griviţa din Bucureşti, tranzacţie evaluată la circa 15 mil. euro. La un an diferenţă acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 mil. euro.

În 2014, s-a asociat cu Johny Jabra, fondatorul brandurilor Primola și Nova Brasilia, și cu Geo Mărgescu, fostul coordonator al activităților imobiliare locale ale grupului italian Cefin, și au pus bazele Forte Partners. Prin această companie au construit proiectul de birouri The Bridge din București, noul sediu al BCR, și a demarat construcția unui ansamblu rezidențial în nordul Capitalei. Anul trecut, Dumitrescu s-a asociat și cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care dețin firma One United, pentur a dezvolta o nouă divizie de birouri.

Te-ar putea interesa și: