Producătorul de bunuri de larg consum Unilever are în plan demararea de investiţii de 140 milioane de dolari pentru construirea celei mai mari fabrici de îngheţată din Rusia.

Noua unitate de producţie va deveni operaţională cel mai probabil de la începutul lui 2011 şi va fi amplasată în sudul Moscovei, în regiunea Tula, potrivit lui Antoine de Saint-Affrique, vicepreşedintele executiv al companiei în Europa Centrală şi de Est. Fabrica de îngheţată va fi cea de-a opta uzină a Unilever din Rusia.

Potrivit oficialilor companiei, Rusia reprezintă o zonă cu un potenţial de creştere imens datorită schimbărilor favorabile din comportamentul de consum în ultimul deceniu.

Conform lui Antoine de Saint-Affrique, operaţiunile Unilever din Rusia au crescut constant cota de piaţă globala a întregului grup.

Achiziţii importante pe piaţa de îngheţată

Lider mondial pe segmentul de îngheţată, Unilever a încercat încă de anul trecut să se afirme pe această piaţă în Rusia. În acest sens, grupul a achiziţionat compania Inmarko, care a adus 16% în cota de piaţă şi trei uzine. Pentru perioada următoare, Unilever are în plan noi achiziţii pe piaţa rusească.

Unilever se află şi în România din 1995 şi produce şi administrează mărci naţionale şi internaţionale pe pieţele de produse alimentare, de îngrijire personală şi a locuinţei. În acest an, Unildever a achiziţionat divizia independentă de îngheţatp Napoca deţinută de grupului olandez FrieslandCampina.

Portofoliul companiei include margarinele Rama, Becel si Delma, supele şi sosurile Knor, ceaiurile Lipton, condimentele Delikat si Knorr, gama de produse de îngrijire personală Dove, precum şi produsele de curăţare a locuinţei Cif şi Domestos.

DETALII:
Citeşte şi Competiţia dă în clocot pe piaţa îngheţatei.