În Ungaria au fost anunţate miercuri rezultatele unei acțiuni de testare pentru COVID-19 pe un eșantion reprezentativ din populație. Au fost depistate doar trei cazuri active din peste 10.000 de teste, iar 70 de persoane fuseseră infectate și s-au vindecat.

„Acțiunea de testare pe baza unui eșantion reprezentativ din populație a fost derulată în prima jumătate a lunii mai de patru universități de medicină din Ungaria, cu sprijinul Oficiului Central de Statistică, pentru a exista o imagine cât mai clară în ceea ce privește rata infectărilor din această țară.

În urma analizării probelor prelevate de la peste 10.500 de participanți la acțiunea de testare, au fost confirmate doar trei cazuri active în perioada amintită și s-a stabilit că 70 de persoane fuseseră infectate anterior, dar s-au vindecat”, informează Rador.

Totodată, specialiștii estimează pe baza eșantionului reprezentativ că în perioada 1 mai – 16 mai, în Ungaria ar fi fost 2.421 de cazuri active de COVID-19, iar numărul celor care trecuseră deja prin infecție fără să știe ar fi fost de peste 56.000.

În Ungaria au fost 586 de decese, iar în prezent sunt peste 800 de cazuri de infectare.