Ungaria anunță măsuri de relaxare. Se dorește evitarea recesiunii

Guvernul Ungariei a anunțat că măsurile restrictive, menite să oprească pandemia de coronavirus, vor fi relaxate gradual pentru a reveni la normalitate. Autoritățile estimează, potrivit Euractiv, că 25% din populația țării va fi deja vaccinată până marți sau miercuri cel târziu.

Sursa anterior menționată mai spune că Ungaria va reduce caratina pe timpul nopții. Așadar oamenii vor intra în case la ora 22:00 față de 20:00 cum era până acum. În ceea ce privește magazinele, acestea vor rămâne deschise până la ora 21:30 dar vor exista restricții în ceea ce privește numărul de oameni care pot fi prezenți în magazin în același timp.

Hotelurile și restaurantele vor rămâne în continuare închise. Măsura nu se aplică și restaurantelor care livrează la domiciliu sau care vând doar la pachet. În ceea ce privește școlile din Ungaria, autoritățile vecine au decis ca acestea să fie deschise la mijlocul lunii aprilie.

Se dorește evitarea unui al doilea an de recesiune

Situația în Ungaria este una complicată, având în vedere că premierul țării, Viktor Orban, se confruntă cu necesitatea instaurării unei carantine pentru a opri creșterea cazurilor de coronavirus dar și cu necesitatea redeschiderii economiei, pentru a evita un al doilea an de recesiune.

Amintim că Ungaria a raportat, săptămâna trecută, un nou record în ceea ce privește decesele provocate de coronavirus. În același timp, medicii arată că sunt spitale care nu fac față noului val de infectări, motiv pentru care aceștia sunt de părere că redeschiderea economiei trebuie amânată.

În prezent, Ungaria a decis că doar cetățenii maghiari pot intra în țară, asta fiind una dintre restricțiile impuse de către autorități pentru a opri noul val pandemic. Amintim că, pe lângă interdicția de a ieși afară din case după ora 20:00, aproape toate sectoarele neesențiale sunt închise.

Referitor la campania de vaccinare din Ungaria, acesta a mers mai bine decât o bună parte din Europa, având în vedere că țara a decis autoritzarea vaccinului produs de Rusia, Sputnik V, și cel produs de China, Sinopharm.