Marcel Cobuz (47 de ani) lucrează pentru LafargeHolcim din anul 2000. El a ocupat o serie de funcții operaționale în șase țări și a fost directorul executiv în Indonezia, Iraq și, în prezent, în Maroc. Marcel are dublă cetățenie: română și franceză. Și-a început cariera în cadrul BNR şi a fost unul dintre cei care au pus bazele Bursei de Valori Bucureşti în România. Între 2003 și 2006 el a fost directorul financiar al Lafarge Grecia și România. El îl va înlocui în funcția de director regional pe Europa pe Roland Kohler, care a decis să se pensioneze. Marcel Cobuz va fi și membru în comitetul executiv al conglomeratului.

Românul va răspunde direct CEO-ului LafargeHolcim, Jan Jenisch, la fel ca și ceilalți patru directori ai regiunilor America de Nord, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu și Asia.

Cele mai mari 30 de organizanții naționale ale producătorului vor răspunde direct în fața comitetului executiv, iar funcțiile globale de afaceri vor fuziona sub un singur lider. Ca urmare a acestor schimbări, comitetul executiv va fi redus la doar nouă membri.

 

Grupul LafargeHolcim s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015, când a devenit cel mai mare producător de materiale de construcții din lume. Marcel Cobuz a fost responsabil cu procesul de preintegrare a Lafarge în proiectul de fuziune LafargeHolcim.

La nivel local, Holcim România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 226,2 mil. euro, în scădere cu 10% faţă de rezultatul anului precedent, şi un profit în stagnare de 28,4 mil. euro. „Având în vedere contextul pieţei locale, cu cheltuieli publice reduse şi lipsa proiectelor mari de infrastructură, ne aşteptăm ca volumele de ciment ale Holcim România să stagneze, în aceeaşi direcţie cu estimarea pentru întreaga piaţă. Pentru finalul anului 2017, estimarea Holcim România indică o creştere de 0-2% a pieţei de ciment“, spun reprezentanţii companiei. Până acum, investiţiile grupului la nivel local au depăşit 700 mil. euro, iar fabricile de ciment ale Holcim din Câmpulung şi Aleşd ocupă primele două locuri în ierarhia celor 200 de fabrici ale grupului LafargeHolcim, în privinţa performanţei. Compania deţine în România două fabrici de ciment, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.