Președintele USR, Dan Barna și Dacian Cioloș, liderul PLUS, au fost contactați de cei de la DCNews pentru a răspunde în privința secretarilor de stat Monica Althamer și Ioana Mihăilă. Aceștia nu au publicate pe site-ul ministerului Sănătății declarațiile de avere și interese. În cazul secretarului de stat Ioana Mihăilă, aceasta nu are publicat nici măcar CV-ul.

Răspunsul dat de cei de la USR-PLUS

Primul a răspuns fostul purtător de cuvânt al guvernului Dacian Cioloș, Lucian Iolu de la PLUS și ulterior, același mesaj l-a transmis și Dan Barna.

„Potrivit regulamentului de organizare și funcționare al Ministerului Sănătății, Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale solicită personalului din aparatul propriu al Ministerului întocmirea și/sau actualizarea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese și asigură gestiunea declarațiilor de avere și de interese și comunicarea acestora către Agenția Națională de Integritate.

Declarațiile de avere și de interese, precum și CV-urile doamnelor Ioana Mihăilă și Monica Althamer au fost trimise către Secretariatul General al Guvernului în termenul regulamentar. De aici, declarațiile de avere și de interese au fost publicate pe site-ul: http://declaratii.integritate.eu/

Toate aceste documente ar fi trebuit să fie publicate și pe site-ul Ministerului Sănătății de către aceeași Direcție Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, direcție care ar trebui să explice care sunt motivele pentru care aceste informații nu sunt nici până în prezent publice”, se arată în mesajul transmis.

Așadar, cei de la USR-PLUS nu s-au sesizat că nu au CV-urile puse și la Ministerul Sănătății și au dat de fapt vina pe un funcționar. În plus, angajamentul nr.5 al acestora în fața electoratului înseamnă transparență totală.

Concret, acest angajament spune că „publicarea online și accesul cetățenilor la toate cheltuielile publice, contractele de achiziții publice și la toate informațiile relevante privind instituțiile statului, de la Guvern până la primării”.