Parisul se confruntă cu un nou incident armat după ce de luni. În cursul zilei de marți alte două persoane au fost rănite prin împuşcare. Mai exact este vorba despre o fată în vârstă de zece ani şi tatăl acesteia, după cum anunţă autorităţile franceze, conform publicaţiei Le Figaro.

Un individ a deschis focul spre mașina în care se afla un bărbat care tocmai ieşise din închisoare, însoţit de fiica lui, în vârstă de zece ani. Incidentul a avut loc în zona Pantin, situată în Seine-Saint-Denis, în nord-estul Parisului. Fata în vârstă de 10 ani a fost rănită mai grav la spate și a fost dusă de urgență la spital, dar din fericire este în afara oricărui pericol.

La locul incidentului, forțele de ordine au găsit mai multe cartușe care ar sugera utilizarea unei arme de tip Kalashnikov.

Cele două persoane au fost rănite şi sunt spitalizate, fără a prezenta riscuri vitale, a comunicat Parchetul din districtul Bobigny (Paris).

Autorul atacului a reuşit să fugă cu pe un scooter şi este căutat de poliţie. O anchetă a fost deschisă de parchetul din Bobigny și încredințată brigăzii de criminalistică. Zona a fost izolată de efectivele forţelor de ordine, care colectează probe şi încearcă să afle motivul atacului.

Un incident armat a avut loc și luni la Paris

Amintim că, în cursul zilei de luni, 12 aprilie, un bărbat şi o femeie au fost împuşcaţi la Paris. Totul a avut loc în faţa Spitalului Henri Dunant, pe Michel-Ange, în arondismentul al XVI-lea.

Autorul atacului a reuşit să fugă imediat după incident, pe o motocicletă, potrivit agenţiei AFP.

Cele două persoane împuşcate au fost preluate imediat de către personalul spitalului. Din păcate, una dintre cele două victime a decedat.

Spitalul Henri Dunant, situat în apropiere de Porte de Saint-Cloud, este un spital geriatric. În prezent, el serveşte drept centru de vaccinare împotriva COVID-19.