Un medic renumit critică ultima decizie luată: În sănătate totul este strict

Medicul Emilian Imbri a precizat, miercuri seara, la Realitatea Plus, că situația din Sectorul 5 al Capitalei poate provoca neînțelegeri. El precizează că o măsură trebuie să se aplice unitar peste tot nu doar într-o singură zonă.

El a mai precizat că România nu are doar un singur ministru al Sănătății, ci foarte mulți miniștri în acest domeniu, explicând la ce s-a referit, de fapt.

“În sănătate totul este strict. Când iei o măsură trebuie să o iei unitar peste tot. O mai spun o dată, noi nu avem un ministru al Sănătății, îmi cer scuze, nu o spun peiorativ, noi avem foarte mulți miniștri ai Sănătății. Până la urmă și un director de spital dacă stă prea mult în funcție are senzația că este ministru al Sănătății, d-apoi un primar care are impresia că poate să facă el ce crede, ce simte. Și atunci se gândește: Ce stau domnule, după calculele lor, acum fac, mâine fac treaba asta. Lucrul acesta duce la niște neînțelegeri.”, a declarat Emilian Imbri la RealitateaPlus.

Ce măsuri a anunțat primarul Sectorului 5

”În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîţu şi cu ceilalţi primari de sectoare şi în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis către autorităţile locale pentru a veni cu restricţii suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru preveni o carantinare totală a Capitalei.

Potrivit celor mai recente informaţii venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, rata de incidenţa înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetăţenilor din Sectorul 5 şi nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 şi până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenţilor economici de pe raza sectorului”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 5.

Dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone stipulează că programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor şi altor agenţi economici din Sectorul 5 va fi redus, de joi până pe 11 aprilie, urmând să funcţioneze, de luni până vineri, între orele 07,00 – 19,00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul orar 07,00 – 15,00.

La puțin timp după anunțul făcut de Piedone, prefectul Alin Stoica anunțase că va verifica legalitatea acestui act, adăugând că astfel de demersuri creează confuzie.

Sursă foto: Dreamstime