A fost unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii în deceniul care a urmat Marelui Război dintre 1914 și 1918.

În seara zilei de 4 iulie 1928, a decolat de pe Aeroportul Croydon cu luxosul său Fokker Tri-Motor, împreună cu șase membri ai echipajului, inclusiv doi piloți, căpitanul Donald Drew și copilotul Robert Little.

În timp ce aeronava naviga la 4.000 de metri peste Canalul Mânecii, Loewenstein și-a părăsit locul pentru a merge la toaleta situată în partea din spate a avionului, adiacentă ușii de intrare și separată de habitaclu printr-o altă ușă.

Când nu s-a mai întors după ceva timp, un membru al echipajului a bătut la ușa toaletei și a întrebat dacă patronul său este în regulă. Când nu a primit niciun răspuns, a deschis ușa ușa și a descoperit că nu era nimeni la toaletă.

Dar, ușa de intrare a aeronavei era deschisă.

Pasul în gol

Vestea morții lui Loewenstein a panicat bursele. Acțiunile firmelor sale s-au prăbușit. Asta pentru că s-a suspectat că s-a sinucis din cauză că firmele sale mergeau foarte prost. Însă, s-a constatat că poziția sa financiară era foarte sănătoasă.

Pe 20 iulie, corpul lui Alfred Loewenstein a fost găsit în largul mării, lângă Calais.

Se presupune că Loewenstein a pășit pe ușa greșită la ieșirea din compartimentul toaletei și a căzut de la 4.000 de metri.

Avionul a aterizat pe plaja din St.Pol de lângă Dunkerque și apoi a zburat spre aerodromul St. Inglevert între Calais și Boulogne, unde echipajul a spus autorităților că patronul a căzut accidental în Canalul Mânecii.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric