Un manager de la Goldman Sachs și-a dat demisia după ce a investit în ciptomoneda Dogecoin

Aziz McMahon a decis să își dea demisia de la filiara Goldman Sachs din Londra după ce a făcut milioane din investiția în criptomoneda Dogecoin. Apărută inițial ca o glumă, aceasta monedă virtuală a cresct cu 1.000% la începutul acestui an.

Susținută de oameni faimoși, precum Elon Musk, Snoop Dogg și Gene Simmons, moneda virtuală similară cu Bitcoin a crescut impresionant în ultimele luni. Moneda a depășit valoarea de 0.72$ (0.51£), în urma anticipatei apariții a lui Elon Musk la show-ul american Saturday Night Live.

În această săptămână, Dogecoin a pierdut mai mult de 30% din valoarea sa. Conform Coinsdesk, criptomoneda a ajuns la 0.50$ din valoarea sa, după apariția lui Musk. Totuși, aceasta se află în continuare la o valoare de 1.000%, față de începutul anului curent, informează The Guardian.

Nu se știe suma strânsă de Aziz McMahon

Se știe foarte puțin despre suma pe care managerul a strâns-o, însă sursele spun că aceasta ar fi substanțială având în vedere demisia acestuia de la Goldmans Sachs, după ce a lucrat 14 ani la compania de holding bancar. Contactat cu privire la aceste informații, Aziz McMahon nu a răspuns.

Sursele au mai spun că investiția în Dogecoin a fost făcută din contul personal al managerului și nu are nicio legătură cu compania.

Istoria Dogecoin

În anul 2013, doi ingineri de software de la IMB și Adobe au creat moneda virtuală Dogecoin. Chiar dacă a pornit ca o glumă, inspirată după memes-urile de pe internet, aceasta a înregistrat o creștere imensă mulțumită speculațiilor legate de investițiile în criptomonede. Sursa menționată scrie că în spatele speculațiilor era dorința de a perpetua gluma prin creșterea valorii.

Se pare că o parte din cei care au investit în Dogecoin atunci când acesta era la început a reușit să strângă o mică avere, inclusiv anonimul proprietar al acestuia. Se spune despre el că ar fi strâns o avere de 2 miliarde de dolari.

Sursă foto: Dreamstime