Potrivit autorităţii, consorţiul câştigător mai include şi firma de electricitate de stat MVN şi Banca publică de dezvoltare MFB Invest, a oferit 10 miliarde de forinţi (44 milioane de dolari) pentru o frecvenţă de 900 de MHz, scrie Agerpres.

"Ca urmare a licitaţiei, piaţa actuală formată din trei membri va permite intrarera celui de al patrulea furnizor", a anunţat Autoritatea, precizând că aceasta va conduce la creşterea calităţii serviciilor şi stimulare competiţiei. În prezent, în Ungaria operează trei operatori de telefonie mobilă: Telenor ASA (Norvegia), Vodafone Group PLC (Marea Britanie) şi Magyar Telekom Nyrt. (companie deţinută de grupul german Deutsche Telekom AG).

Anterior, Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Ungaria a anunţat că a fost nevoită să respingă ofertele depuse de companiile RCS&RDS (România) şi Viettel (Vietnam).

RCS & RDS este un important furnizor de servicii de televiziune prin cablu în România şi Ungaria. Omul de afaceri Zoltan Teszari deţine 43% din RCS&RDS, ceilalţi acţionari sunt fondurile de investiţii Epic şi Quadrant şi câţiva oameni de afaceri români şi manageri ai firmei.