Este vorba despre senatorul PSD, Radu Oprea, fost ministru pentru IMM-uri.

Acesta consideră că programul Guvernului de relansare economică conține un „tun” de 1 miliard de lei în domeniul asigurarilor.

„Planul este un dezastru. Demonstreaza cat de slaba e aceasta guvernare. Nu are nicio sursa de finantare. Arata ca Guvernul nu vrea sa dubleze alocatiile si nu sa mareasca pensiile, dar are bani pentru tunurile firmelor de casa, 1 miliard de lei.

Jumatate din program e plagiat de la PSD, un sfert deja exista si un sfert reprezinta de fapt tunurile pe care le pregatesc (…) Dau un exemplu, asigurarea creditului comercial pe care vrea sa-l acopere”, a spus senatorul PSD înt-ro conferință de presă.

Vor să ia banii românilor

Totodată, Radu Oprea susține că planul PNL este acela de a lua 1 miliard de lei din banii românilor ”pentru a plati asigurarea pe care ar trebuie sa o plateasca cele trei firme multinationale”.

„Pe intelesul tuturor, sunt 3 mari firme care asigura credite comerciale, iar PNL vrea ca noi toti sa platim 1 miliard de lei pentru a plati asigurarea pe care ar trebuie sa o plateasca cele trei firme multinationale. Este o deturnare de fonduri publice.

Ce risc mai asigura multinationalele daca guvernul plateste dauna din banii nostri? Ar trebui ca organele de ancheta sa cerceteze”, a mai spus Radu Oprea.