Cu o activitate în România de aproape 18 ani, Michelin a investit peste 400 de milioane de euro din 2001 până în prezent. În ultimii cinci ani, Michelin România și-a dublat efectivele depășind anul acesta pragul de 4.000 de angajați care activează în 20 de domenii și acoperă o diversitate de peste 300 tipuri de posturi. Activitatea de producție din România se desfășoară în trei fabrici, una în Florești, Prahova, și două în Zalău,Sălaj.

„Compania participă în această perioadă la nouă dintre cele mai importante târguri de joburi, care se desfășoară în București, Cluj-Napoca, Ploiești sau Chișinău, cu workshop-uri dedicate, speakeri din top management-ul Michelin România și stand interactiv la care specialiștii Michelin vor fi prezenți pentru a oferi informații și a răspunde la întrebări”, arată un comunicat al companiei.

Următorul târg la care compania va fi prezentă este Angajatori de Top 2019 care se va desfășura între 5-6 aprilie la București, unde vor fi promovate atȃt pozițiile disponibile din centrul de servicii, ȋn domeniile Finanțe, Logistică, Achiziții sau Resurse Umane, cȃt şi cele din departamentele tehnice: Inginer proces, Manager producție, Inginer Automatist sau Inginer  Calitate. Cu această ocazie, vor fi lansate 60 de poziții de Internship.

“Participarea în cadrul acestor târguri este o ocazie extraordinară pentru a cunoaşte candidați talentaţi,  iar pentru cei  care ȋşi doresc o carieră dinamică  într-o companie stabilă și inovativă este o bună ocazie să ia un prim contact cu lumea Michelin și cu posibilitățile  concrete de angajare. Avȃnd ȋn vedere diversitatea posturilor pe care le avem ȋn companie, recrutăm  atȃt poziţii entry-level,  cȃt şi  candidaţi experimentaţi, ȋn industrie, servicii sau comerţ.  In cursul acestui an, vom mai angaja, treptat, alte 400 de persoane, iar volumul total de recrutare în următorii 5 ani depășește 1.500 de angajați. Faptul că headquarterul activităţilor Michelin din Europa Centrală se află la Bucureşti, permite accesul angajaţilor noştri  la  experienţe şi parcursuri internaţionale”, a adăugat Gabriela Alexandru, Regional HR Director Central Europe Michelin.

Începând cu 2014, în București s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa, responsabil pentru gestionarea operațiunilor de achiziții, contabilitate, control de gestiune, administrarea proceselor de vânzare, logistică și resurse umane.