Un gigant al fast food-ului închide sute de restaurante. Pandemia a afectat grav acest sector

The Wall Street Journal informează că McDonald’s, unul dintre giganții din industria de fast food, este nevoit să închidă sute de restaurante aflate în interiorul cunoscutului lanț de magazine Walmart. Înainte de pandemia de coronavirus, restaurantele McDonald’s din interiorul magazinelor Walmart aduceau beneficii pentru ambele tabere. Pe de o parte, McDonald’s le dădea posibilitatea oamenilor să cumpere produse alimentare pe care le puteau mânca pe loc și pentru care nu trebuiau să aștepte prea mult. Pe de altă parte, și Walmart beneficia de pe urma restaurantelor McDonald’s, având în vedere că acestea plăteau chirie. Mai mult decât atât, prezența restaurantelor McDonald’s dubla perioada de timp pe care oamenii o petreceau în magazin.

Pandemia de coronavirus a schimbat tot

Din păcate, odată cu pandemia de coronavirus, restaurantele McDonald’s din interiorul Walmart au fost închise la interior, singurele modalități prin care oamenii puteau comanda mâncare erau fie online, fie la Drive Thru. Chiar dacă o anumite state din SUA au relaxat o aprte din restricțiile impuse, anumite restaurante McDonald’s au rămas în continuare închise la interior. Drept urmare, conducerea McDonald’s a decis să închisă sute de restaurante localizate în interiorul magazinelor Walmart.

Nu vor fi închise toate restaurantele

The Wall Street Journal informează că relația de aproape 30 de ani dintre Walmart și McDonald’s nu se va sfârși aici, având în vedere că lațul de fast food-uri va continua să țină deschise un număr de 150 de restaurante în interiorul magazinelor.

Așadar, în vara acestui an, McDonald’s va închide locațiile din interiorul Walmart în funcție de numărul de vânzări realizate.

Din păcate, pandemia e coronavirus a lovit toate restaurantele, motiv pentru care Subway va închide și el o parte din locațiile aflate în magazinele Walmart.

În acest context, Walmart plănuiește să înlocuiască restaurantele McDonald’s cu un alt lanț de restaurante. Potrivit sursei citate anterior, Walmart dorește să înlocuiască McDonald’s cu Ghost Kitchen, un lanț de home-delivery care poate livra produse de la mai multe restaurante în același timp.

Sursă foto: Dreamstime