Preţul include comisionul de 10% al companiei care a organizat licitaţia, respectiv Goodings & Co. Compania organizatoare nu a dezvăluit date despre cel care a achiziţionat automobilul.
Automobilul, un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957, a fost primul astfel de model construit vreodată şi a servit ca prototip pentru următoarele exemplare. Cu un motor de 3 litri ce dezvoltă 300 de cai putere şi o cutie în 4 trepte, automobilul a participat timp de 8 ani la curse de viteză din Europa şi Statele Unite ale Americii. Mai mult, acesta a câştigat în 2006 la Pebble Beach Concours d’Elegance, concurs de frumuseţe pentru automobile.
Preţul la care a fost licitat exemplarul din 1957 depăşeşte preţul record anterior cu peste 4 milioane de dolari. Automobilul licitat la 12 milioane de dolari este un alt Testa Rossa din anul 1957. Licitaţia în cadrul căreia acesta a fost vândut a avut loc în anul 2009, la Maranello, Italia.
Deşi acesta este cel mai ridicat preţ la care a fost licitat un automobil vreodată, acest Ferrari nu a fost vândut la cel mai ridicat preţ pentru un autovehicul în general. Preşedintele Hagerty Insurance susţine că anumite modele Ferrari au fost comercializate în regim privat chiar şi la preţuri duble.
Ferrari se află în cea mai mare parte în posesia Fiat Group, companie ce deţine şi Chrysler Group din Statele Unite. Piero Ferrari deţine 10% din Ferrari, iar Mubadala Development Company din Emiratele Unite Arabe tot 5%.
Sursa: CNN Money