"Zborul Wizz Air, W6 3141, de astĂzi 8 iunie, de la BucureȘti spre Roma Ciampino, cu 165 de pasageri la bord și 6 membri ai echipajului a fost redirecționat spre aeroportul Roma Fiumicino, pentru aterizare de urgență din cauza unei probleme la trenul de aterizare. Aeronava a aterizat în siguranță la ora 8:15 iar pasagerii au fost debarcați folosindu-se toboganele de ieșire”, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager, Wizz Air. ”Echipajul și pasagerii nu au raportat răniți, pasagerii fiind asistați de companie. Wizz Air va colabora cu autoritățile pentru investigație și își cere scuze tuturor pasagerilor afectați de inconvenientele create de aterizarea de urgență", completează reprezentantul companiei.
Toţi cei 165 de pasageri au coborât din avion pe tobogane. Aeronava companiei Wizz Air zbura pe ruta Bucureşti-Roma şi urma să aterizeze pe aeroportul Ciampino – pe care zboară cei mai mulți operatori low csot -, dar a cerut să aterizeze pe Fiumicino, unde pista de aterizare este mai lungă.
La aterizare, după ce s-a oprit din rulaj, avionul s-a înclinat într-o parte. Pompierii, poliţia şi carabinierii au venit foarte repede la faţa locului.
 Aeronava Wizz Air implicată în acest incident are 13 luni vechime, iar cea mai recentă inspecție tehnică, conform regulamentelor, a avut loc în luna mai a acestui an, și a fost efectuată de către Lufthansa Technik. Toți membrii echipajului sunt de la baza din București, iar comandantul are o experiență de 12.000 de ore acumulate în cadrul Forțelor Aeriene Italiene și a altor companii aeriene. 

Te-ar putea interesa și: