Un angajat care a rămas fără loc de muncă după ce a fost concediat de la o fabrică Mercedes-Benz a distrus 69 de mașini de lux. Totul s-a petrecut la o fabrică Mercedes-Benz din nordul Spaniei. Bărbatul a decis să se răzbune maxim. El a distrus 69 de mașini nou-nouțe, provocând o pagubă de aproximativ 5 milioane de euro.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a furat un excavator pe care l-a condus până la fabrica de unde fusese recent dat afară, arată digi24. Ajuns la poartă, el a dărâmat-o și apoi a lovit cu excavatorul toate mașinile care i-au ieșit în cale. Bărbatul s-a oprit abia când paznicii au tras focuri de armă.

Până să se oprească din acțiune, el a distrus zeci de mașini cu o valoare cuprinsă între 50.000 și 90.000 de euro. În final, el a fost arestat de forțele de ordine.

Mișcarea momentului pe piața auto

La începutul anului s-a anunțat mișcarea momentului pe piața auto în plină pandemie de coronavirus. Potrivit ultimelor informații, Daimler şi Foton urmează să producă camioane Mercedes-Benz în China.
Mai exact, potrivit Reuters, Grupul german Daimler AG şi partenerul său chinez Beiqi Foton Motor au confirmat miercuri că vor produce la fabrica din Beijing camioane de mare tonaj sub brandul Mercedes-Benz, transmite agerpres.

În ceea ce privește valoarea investiţiei, aceasta se ridică la 3,8 miliarde de yuani (579,21 milioane de dolari), a informat Zhang Xiyong, director general al BAIC Group, firma mamă a Foton. Planul fusese anunţat luna trecută de Reuters, care a citat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Producţia va începe în doi ani, au anunţat Daimler şi Foton.

De asemenea, toate camioanele Mercedes-Benz vândute în prezent pe piaţa din China sunt importate, iar preţul este semnificativ mai mare decât al camioanelor fabricate local.

În primele zece luni din 2020, societatea mixtă a vândut 111.788 camioane de mare tonaj Actros, care beneficiază de tehnologia Daimler, o creştere de 55% faţă de perioada similară din 2019.