„Referitor la articolul apărut pe site-ul www.digi24.ro, prin care se atrage atenția asupra faptului că funcționari publici din cadrul aparatului de taxe și impozite nu poartă măști de protecție în spațiile închise în care își desfășoară activitatea, facem următoarele precizări:

1. Ne cerem scuze populației că sindicatele membre ale Alianței SED LEX nu au mai avut fonduri necesare pentru a achiziționa materiale de protecție (chiar dacă acest lucru nu intră în atribuția sindicatelor ci a autorităților) deoarece încasarea cotizațiilor de la membri de sindicat se realizează în data de 10 ale lunii. În consecință, începând cu data de 11 ale lunii, vom fi în măsură să achiziționăm noi materiale de protecție.

2. Dacă prezentatorii de știri de la televiziunea Digi 24, care își desfășoară activitatea în spații închise nu vor avea bani pentru a achiziționa măști de protecție, credem că după data de 11 ale lunii le putem asigura noi, astfel încât să poată respecta legea”, se arată în comunicatul de presă transmis de Sed Lex.

Amintim că, Digi24 a scris în articolul intitulat „Camera ascunsă: Funcționari publici, fără măști în instituții” că „niciun funcționar public, care apare în aceste imagini, nu are mască”. În articol apare de asemenea un clip video în care sunt filmate direcțiile de finanțe din Dolj, Gorj și Ilfov.

Sursă foto INQUAM: Octav Ganea