Într-o postare pe pagina de facebook, Lia Olguța Vasilescu susține că actualul ministru al Muncii a anunțat că își dorește o modificare legislativă care există deja și de care mulți români au beneficiat deja.

Totodată, Olguța Vasilescu susține că Violeta Alexandru ar trebui să citească legea pensiilor, pentru că acest lucru nu este norma.

„Doamne fereste! E deja de un an ministru si nu a citit legea pensiilor inca! De un an se plange de inechitatile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia sa aplice noua lege si sa se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbeste de cumpararea anilor de vechime pentru pensie care deja e in vigoare de cativa ani…

Românii au beneficiat deja

Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni sa citeasca legea pensiilor si sa nu mai tot bata campii? Incredibil cata incompetenta!”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Reacția fostului ministru al muncii survine după ce Violeta Alexandru a declarat marți că Legea Pensiilor trebuie să sufere anumite modificări, ministrul apreciind că în cuprinsul ei anumite lucruri nu sunt clare.

„Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat ministrul Muncii.