Conform sursei citate, numărul românilor care au cumpărat un iaz din locaţiile Hornbach a crescut cu 60% faţă de anul precedent, compania neprecizând însă numărul efectiv al cumpărătorilor.

“Clienţii Hornbach sunt tot mai interesaţi de achiziţionarea de iazuri pentru amenajarea grădinilor şi această tendinţă s-a putut observa şi în vânzările din magazinele noastre”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach.

Pentru montarea unui iaz este nevoie de mai multe accesorii, printre care o pompă, furtunuri, o bază pentru fântână şi aditivi speciali pentru apă. Astfel, în funcţie de mărimea iazulului şi dotările sale, în oferta noastră se regăsesc produse dintr-o gamă variată de preţuri, a adăugat reprezentantul Hornbach.

Cât de uşor este să ai un iaz în curte

Potrivit specialiştilor Hornbach, dimensiunea iazului trebuie adaptată la mărimea grădinii, iar forma acestuia diferă în funcţie de buget şi de preferinţele clienţilor. Deşi iazul poate fi realizat şi într-un colţ al grădinii, este indicat ca acesta să fie plasat în mijloc, pentru a avea o perspectivă cât mai largă din orice unghi.
“De asemenea, iazul nu trebuie să aibă prea multă umbră, iar după ce se decid stilul acestuia, dimensiunile, poziţia şi materialele din care se realizează, se face proiectarea sa. Odată realizat, un ultim pas în amenajarea iazului este popularea acestuia şi păstrarea echilibrului biologic cu substanţe speciale”, a afirmat directorul general al Hornbach.

Temperatura apei trebuie şi ea bine controlată, pentru ca plantele şi peştii să se simtă bine în noua lor casă şi să se adapteze rapid la noile condiţii de viaţă.
 
“Plantele cele mai indicate pentru amenajarea iazului sunt trestia, ferigile, nuferii şi alte flori iubitoare de apă şi de mlaştină. În magazinele Hornbach clienţii pot alege dintr-un sortiment ce cuprinde 60 de soiuri de plante de acest tip”, a sublinat Mugurel-Horia Rusu.