Imediat după ce Elena Udrea a fost condamnată în dosarul Gala Bute, ANAF a intrat pe fir. Inspectorii au încercat  s-o execute silit pe acesta de peste 8 milioane lei. Acțiunea a durat un an de zile și a fost degeaba, susțin cei de la profit.ro.

Mai exact, aproape un an de zile s-a încercat să se obțină în justiție numirea unui curator fiscal care să o reprezinte pe Udrea în procedura de executare silită care ar fi trebuit lansată pentru recuperarea prejudiciului.

Potrivit sursei citate, instanțele de judecată au „jucat ping-pong” cu cererea ANAF, declinându-și succesiv competența de soluționare a solicitării Fiscului. Ba mai mult, s-a ajuns chiar și la un conflict în acest sens între Judecătoria Sectorului 4 al Capitalei și Tribunalul București.

Mai jult chiar, în urmă cu o lună, Curtea a decis definitiv că solicitarea ANAF de numire a unui curator fiscal care să o reprezinte pe Elena Udrea trebuie soluționată de către Tribunalul București – Secția a II-a de contencios administrativ și fiscal. Doar că prin întoarcerea în țară a lui Udrea nu mai este nevoie de acest lucru.

ÎCCJ a decis că va sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la decizia Curții Constituționale privind completurile de cinci judecători în dosarele de fraude cu fonduri europene. În consecință, judecata a fost amânată până când CJUE va lua o decizie.