Provinciile sunt împărțite în categorii de risc, în funcție de factori precum rata de infecție și procesul de vaccinare. Va fi luată în calcul și situația spitalelor în fiecare provincie, cu accent pe ocuparea paturilor și internarea la terapie intensivă.

Măsurile vor fi relaxate mai devreme în provinciile cu risc scăzut de infectare. Provinciile cu până la 10 cazuri la 100.000 de locuitori vor fi incluse în categoria de risc scăzut, în timp ce provinciile care înregistrează între 11 și 35 de infecții la 100.000 de persoane vor intra în categoria de risc mediu. Aceste două categorii de risc ar putea să beneficieze în curând de relaxarea măsurilor, notează publicația turcă Hurriyet.

În Turcia există 30 de provincii, cu o populație de aproximativ 24 de milioane de persoane, care intră în aceste prime două categorii de risc. Restul de provincii, cu o populație de 59,8 milioane de persoane, intră în categoria ridicată de risc.

Numărul cazurilor de coronavirus cresc din nou în lume

După o perioadă în care numărul cazurilor de Covid-19 a fost în continuă scădere la nivel global, în ultima săptămână a început din nou să crească. Iar creşterea este destul de abruptă, după o arată și graficele prezentate de site-ul Our World in Data.

Potrivit OMS, joi, 25 februarie, s-a înregistrat un bilanţ zilnic de peste 427.000 de cazuri noi în lume, în creştere cu 25% faţă de ziua precedentă. Aceste date sugerează că virusul nu este în retragere.

De altfel, mai multe țări europene se confruntă deja sau se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor mai contagioase.