Artistul Tudor Chirilă, cunoscută vedetă Pro TV, a transmis, marți, pe Facebook, un atac extrem de dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Florin Cîțu! Cântărețul a explicat, într-un live transmis pe pagina personală de Facebook, că atât el, cât și colegii săi din sectorul cultural, se pregătesc să demareze o serie de ample proteste, la care însă se vor respecta normele de distanțare. Mai mult, liderul trupei Vama a băgat și Biserica în malaxorul furiei sale, fără a spune însă despre care cult este vorba, pe care a acuzat-o de asemenea că nu respectă normele sanitare.

Atac dur lansat de vedeta Pro TV Tudor Chirila

Mai mult, Tudor Chirilă a mai transmis că la protestele de luni au ieșit doar vreo 2.000 de oameni.

”Eu nu am ieșit niciodată în stradă pentru că m-a scos un partid. Sunt extrem de frustrat că președintele Iohannis și premierul Cîțu se uită fără niciun fel de empatie ca și când sectorul cultural nu există. Sectorul cultural la asta va ajunge, să ieșim în stradă, dar cu distanțare. Voi ieși în stradă ca să cer compensare pentru lunile în care statul nu m-a lăsat să muncesc. Nu sunt mulțumit de modul în care pandemia e gestionată de către autorități.

Nu este vorba că iau COVID, dacă mă duc la protest, ci că dau COVID, despre asta e vorba. Nu înțeleg ce a rezolvat violența din Piața Unirii. Virusul nu pleacă dacă spargem vitrine sau stăm în stradă. Înțeleg că politicienilor le e frică de Biserică și le țin deschise. ”, a spus Tudor Chirilă în live-ul de pe Facebook.

Chirilă continuă seria de mesaje dure la adresa autorităților

Acum câteva zile, artistul transmitea un alt mesaj în care anunța că sectorul cultural este în colaps.

“La un an de zile de la debutul pandemiei suntem în aceeași situație cu un guvern care pur și simplu ignoră problemele ce derivă din restricționarea activității unei industrii întregi. Nu tu compensare pentru interzicerea dreptului de a munci, nu tu plan de relansare coerent. Măsurile existente sunt insuficiente pentru a acoperi toți actorii care compun industria.

Articolul de mai jos documentează istoricul lipsei de interes a autorităților față de o breaslă întreagă, una dintre cele mai afectate de pandemia COVID 19. Asta în timp ce alte țări europene se află deja la a șasea tranșă de ajutor compensatoriu. Nu, postarea asta nu este despre mine și nevoie mele (deși sunt îndreptățit la fel ca oricare artist să solicit compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc), ci mai mult despre artiștii sau organizațiile independente care riscă să nu se mai poată susține pentru a-și face meseria în situația dată”, a scris Tudor Chirilă.