Majoritatea dintre noi consumăm roșiile în salate sau pur și simplu așa cum sunt. Ceea ce nu știam este că roșiile ar trebui consumate în mâncare pentru ca organismul să poată asimila mai ușor vitaminele și nutreienții.

Potrivit Voxbiz.ro, fierbere sau coacere, pereţii celulari din pulpa roşiilor sunt eliminaţi din ecuaţie, astfel că organismul uman poate asimila mult mai uşor licopenul, un antioxidant extraordinar.

Sigur, roșiile nu trebuie gătite la temperaturi foarte mari pentru că astfel se pierd vitaminele și mineralele.

În stare crudă, roșiile pot provoca balonarea. Acestea se digeră foarte greu.

Cum consumăm morcovii?

Prin prepararea termică, beta-carotenul din morcovi este mult mai ușor de absorbit de organism. Acesta se absoarbe sub forma vitaminei A.

De asemenea, dacă pregătiți spanacul, acesta va avea un aport mai mare de fier. Vitaminele A, E şi Zn din spanac vor fi absorbite mai ușor de către organism.

În cazul sparanghelului, acesta poate fi tras puțin într-o tigaie cu ulei de măsline pentru o mai bună absorbţie a vitaminelor A, C şi E.


Citește și: