Revelionul ne aminteşte tuturor ce înseamnă o beţie, iar prima zi din an începe pentru majoritatea petrecăreţilor cu o mahmureală serioasă. „Los Angeles Times” a întocmit o listă a trucurilor găsite pe Internet pentru a-ţi reveni după o noapte îmbibată de distracţie şi de alcool.

Căpşunele sunt foarte potrivite pentru dimineţile cu dureri de cap şi senzaţii de greaţă. Şapte-opt căpşune proaspete pe stomacul gol sunt un adevărat remediu.

Dacă nu e sezonul căpşunelor, coaja de banană fiartă în apă este o altă soluţie pentru astfel de momente. Măslenile cu zahăr sunt şi ele binevenite.

Sucurile de portocale şi tomate grăbesc, la rândul lor, eliminarea alcoolului din organism. Drept urmare, se recomandă câte un pahar de suc,  trei-patru ori pe zi, până când mahmureala se evaporă.

Lista „tratamentelor” poate fi foarte lungă şi continuă cu:

– Aspirină

– Alimente cu vitamina C sau calciu

– Varză

– Cafea

– Ouă

– Exerciţii fizice şi plimbări în aer proaspăt

Specialiştii americani sunt însă de părere că nu există dovezi convingătoare care să sugereze că există tratamente foarte eficace pentru tratarea mahmurelii. „Cel mai eficient mod de a evita simptomele este, aşadar, de a practica abstinenţa sau moderaţia”, spun aceştia.

SURSA: „Los Angeles Times”