Greva personalului feroviar din Ungaria a încetat, miercuri, după 13 ore de proteste, timp în care mai multe trenuri româneşti de călători cu trafic transfrontalier în Ungaria au fost anulate sau au staţionat în punctele de intrare în ţara vecină.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), trenurile afectate sunt următoarele:

 * trenul internaţional 370 „Ister”  Bucureşti Nord – Viena;
 * trenul internaţional 78 „Criş” Timişoara Nord – Budapesta;
 * grupa de Veneţia pentru Bucureşti Nord;
 * grupa de  Munchen pentru Bucureşti Nord;
 * grupa de Praga pentru Bucureşti Nord;
 * trenurile innternaţionale 36329 şi 36312 Mateszalka – Carei şi retur sunt anulate;
 * trenurile internaţionale 411-2 şi 412-1 „Partium” Biharkeresztes – Episcopia Bihor –Oradea şi retur, sunt anulate;
 * trenul internaţional 454-1 „Zarand” Simeria – Arad – Curtici – Lokoshaza este anulat;
 * Trenul internaţional 453 „Transilvania” Budapesta – Curtici – Arad – Simeria – Braşov este anulat pe relaţia Curtici – Braşov.

Totuşi, circulaţia trenurilor de călători internaţionale va mai prezenta perturbări, până la restabilirea normală a traficului.

Greva feroviarilor maghiari a avut loc în data de 8 mai, între orele 00.00 şi 13.00 (ora României). În această perioadă, administraţia MAV (Căile Ferate Maghiare) nu a putut garanta traficul pe toată reţeaua feroviară maghiară.

Protestele au fost programate iniţial pentru data de 30 aprilie, in acelaşi interval orar, însă personalului feroviar din Ungaria a decis la acea vreme anularea grevei.

Mersul trenurilor internaţionale a mai fost afectat şi la începutul lunii aprilie, însă din pricina grevei feroviarilor din Grecia.