Fostul președinte, Traian Băsescu, va intra în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei. Anunțul a fost făcut e către liderul PMP, Eugen Tomac. Aflat marți seara în platou la Realitatea Plus, acesta a spus că Traian Băsescu este candidatul PMP pentru Capitală deoarece partidul vrea capital politic.

”Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu, pentru că vrem să obținem un capital politic, care să ne permită, așa cum se întâmplă în democrație, să avem vocea noastră politică.

Pe candidatura domnului președinte mizăm la alegerile locale. Atât timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație… Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP”, a declarat Tomac.

Era de așteptat o astfel de decizie

În weekend, Traian Băsescu a anunțat, tot la Realitatea Plus, că PMP a fost exclus din negocierile dintre PNL, USR și PLUS. Drept urmare, fostul președinte a făcut o ofertă partidului pe care l-a înființat de a-l reprezenta pentru conducerea Primăriei Capitalei.

PMP și fostul președinte Traian Băsescu au promovat varianta unei alianțe de dreapta care să îl aibă pe Nicușor Dan candidat unic.

La negocierile pentru desemnarea candidaților, PMP nu a fost invitat, deși liderul partidului avusese discuții cu Nicușor Dan și liderul PNL, Ludovic Orban, a spus Băsescu. Astfel, fostul președinte a anunțat că vrea să ajute partidul pe care l-a înființat, candidând împotriva Gabrielei Firea.

”Lipsa celor aproximativ zece procente ale PMP-lui îl va pune în dificultate pe Nicușor Dan”, a subliniat Băsescu.