Având în vedere epidemia și măsurile de restricție impuse la nivelul României, compania RDS-RCS a luat de asemenea măsuri de prevenție împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Singura problemă este că pensionarii ar putea avea de suferit din această cauză, scrie voxbiz.ro. Totuși companie promite că va veni cu soluții.

Digi își îndeamnă clienții ca facturile la cablu, internet și telefonie mobilă să fie plătite mai mult online. Acest lucru nu-i avantajează, din păcate, pe vârstnici care nu sunt la zi cu noile modalități de de plată. Aceștia nu vor rămâne, însă fără cablu tv pentru că se vor găsi soluții.

De mâine intră în vigoare starea de urgență

Între timp în România intră de luni în vigoare la nivel național starea de urgență. Starea de urgență este o măsură excepțională și se instituie în cazuri în care există riscul apariției „unor pericole grave la adresa apărării țării și siguranței naționale ori pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor unor dezastre”.

O singură dată a mai fost decretată stare de urgență în România, acest lucru având loc în timpul mineriadelor din 1999. Președintele Emil Constantinescu a convocat atunci sesiunea extraordinară a Parlamentului și a solicitat liderilor partidelor parlamentare să-și exprima poziția față de evenimentele în curs. În timpul nopții de 21-22 ianuarie 1999 a fost emisă ordonanța de urgență care instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, începând cu ora 14 a zilei de 22 ianuarie.