Veste şocantă într-unul din cele mai controversate dosare aflate în instanţă în România în acest moment! Unul dintre cei judecaţi a murit, au anunţat avocaţii săi.

Inculpatul a suferit un atac de cord în timp ce alerga în parc. Avea numai 42 de ani

Este vorba despre Victor Sofian, în vârstă de 42 de ani. Bărbatul era judecat în celebrul dosar al lui Lucian Duţă, fostul şef al CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate).

Miercuri, 20 octombrie, avocaţii săi au anunţat, la termenul de la Curtea de Apel Bucureşti, că Victor Sofian a încetat din viaţă în urma unui infarct miocardic. Totul s-a întâmplat în timp ce bărbatul alerga în parc, au transmis apărătorii săi.

Aceştia au depus la instanţă certificatul de deces al fostului inculpat în dosar, potrivit stiripesurse.ro.

Judecarea apelurilor, amânată cu o lună de zile

Termenul de miercuri a fost oricum amânat, astfel că începerea judecării apelurilor din dosarul fostului şef CNAS va începe pe 17 noiembrie. Motivul: unul dintre judecătorii desemnaţi aleatoriu a lipsit din sala de judecată.

Magistraţii au amânat de mai multe ori judecarea cauzei în acest dosar, care se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti încă de la începutul acestui an, pe motivul lipsei de apărare sau a lipsei unora dintre cei judecați.

Judecătorii au respins, până acum, două cereri de recuzare făcute de Lucian Duţă față de magistrații din completul care judecă apelurile din dosar.

Lucian Duţă: Procesul meu de la Curtea de Apel București este un spectacol trist cu deznodământ știut

Medicul Lucian Duţă a fost condamnat, în primă instanţă, la 6 ani de închisoare cu executare. El este acuzat de procurorii DNA că, între 2010 şi 2012, în calitate de preşedinte al CNAS a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6,3 milioane de euro, din care 5,5 milioane de euro prin transferuri bancare şi 800.000 de euro în numerar.

“Da, decizia pare luată, iar procesul meu de la Curtea de Apel București este un spectacol trist cu deznodământ știut. Totul pentru a se încerca împiedicarea aflării adevărului despre fapte grave făcute atât de cei care mă acuză, dar, mai ales, de cei aflați în spatele cortinei.

Despre aceștia din urmă voi spune azi doar atât: se încearcă ascunderea unor fapte extrem de grave ale unor persoane din conducerea unor instituții de forță, fapte care pot afecta viața fiecăruia dintre noi.

Nimeni nu are voie să acceseze și să folosească datele medicale ale unui om bolnav (și deci suferința lui) după bunul plac. Indiferent de interesele pe care le invoci. Mai ales dacă faci asta în mod netransparent și ilegal”, scria Lucian Duţă pe pagina sa de Facebook în luna mai a acestui an.