Joi dimineața, a avut loc o tragedie în Marea Neagră. Salvatorii au intervenit de urgenţă pentru salvarea persoanelor aflate pe o navă cargo. Din păcate, două persoane au decedat.

Ambasada Rusiei la Bucureşti precizează că nava ”Volgo Balt 179”, scufundată joi dimineaţă în Marea Neagră la 70 de mile marine de portul Constanţa, naviga sub pavilionul Insulelor Comore, nu al Federaţiei Ruse.

”Potrivit filialei Registrului maritim rus din Constanţa, nava ‘Volgo Balt 179’, scufundată dimineaţa, pe 11 martie, la 70 de mile marine de portul Constanţa, a navigat sub pavilionul Insulelor Comore, nu al Federaţiei Ruse, după cum au raportat anterior o serie de agenţii de presă româneşti”, transmite Ambasada Rusiei în România.

Două persoane au murit, una este dată dispărută, iar zece au fost salvate, din totalul celor 13 membri de echipaj (cetăţeni ucraineni) ai cargoului care s-a scufundat, joi, în Marea Neagră.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, a declarat că nava “Volgo Balt 179” transporta cărbune din portul rusesc Rostov-pe-Don către portul Constanţa, transmite Agerpres.

Tragedie în Marea Neagră. Două persoane au murit

Tragedie în Marea Neagră, după ce o navă cu 13 marinari la bord s-a scufundat, joi dimineaţa, la o distanţă de 70 de mile marine (circa 130 km) de portul Constanţa.

Mesajul de salvare din partea comandantului navei ruseşti a fost primit de marinarii români după ora 06:00.

Cargoul rusesc avea 13 marinari la bord din Ucraina. În acest moment, are loc o intervenţie pentru salvarea membrilor echipajului.

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a transmis că nava românească Artemis, ce aparţine instituţiei, a fost trimisă la faţa locului, transmite Agerpres

În plus, şi o navă a Poliţiei de Frontieră a fost trimisă la locul incidentului.

Acţiunea de salvare a marinarilor aflaţi la bordul cargoului este în derulare. Din păcate, primele date vorbesc şi despre două victime: doi dintre marinari, aflaţi în stare gravă, ar fi murit. O altă persoană ar fi grav rănită. La bordul navei s-ar fi aflat şi o femeie, relatează Digi24.

Autorităţile portuare au precizat că în zonă intervin mai multe echipaje de salvare, însă vremea proastă îngreunează operaţiunile.

Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe