Tragedie fără margini în Bangladesh! Autorităţile vorbesc despre cel puţin 25 de oameni care au murit, luni dimineaţă, în urma unei coliziuni între două vase.

Impact devastator între o barcă cu cel puţin 30 de pasageri şi o barjă încărcată cu nisip

Accidentul a avut loc pe un fluviu din centrul ţării, informează Poliţia din această ţară, potrivit agenţiei AFP, citată de News.ro.

“Am salvat cinci persoane şi am recuperat 25 de corpuri”, a declarat şeful Poliţiei locale, Miraz Hossain, pentru AFP.

Coliziunea ce a dus la acest bilanţ tragic a avut loc în apropiere de oraşul Shibchar, pe fluviul Padma, între o barcă care transporta cel puţin 30 de pasageri şi o barjă încărcată cu nisip.

Sursa foto: AFP

În prezent, pompierii şi populaţia locală din zonă continuă operaţiunile de salvare. Se pare că şi alte persoane au fost date dispărute, potrivit declaraţiilor făcute de către un alt poliţist.

Accidentele de acest fel au loc deseori în Bangladesh

Bangladesh este o ţară străbătută de sute de râuri şi, din păcate, accidentele maritime sunt frecvente în statul asiatic. Experţii atribuie mare parte din aceste accidente proastei întreţineri a ambarcaţiunilor, dar şi a suprapopulării.

În filmarea următoare, puteţi vedea un astfel de accident, ce a avut loc în Bangladesh în urmă cu câţiva ani.

La începutul lunii aprilie, mai mult de 30 de persoane au pierit în alt accident crunt, după ce un feribot cu 50 de pasageri la bord s-a lovit de o navă de marfă.

În iunie anul trecut, un feribot s-a scufundat la Dacca după ce a fost lovit de un altul. Cel puţin 32 de persoane au murit.

Sursa foto: Dreamstime